Чи має право контролер «Волиньобленерго» заходити до хати?

«Ваша газета вже неодноразово розповідала про різних аферистів, які представляються соціальними працівниками чи якимись благодійниками і заходять до хати. Мені 76 років, живу одна. Чужих людей боюся пускати. Розкажіть, які документи повинен показати контролер, який записує показники електричного лічильника, і чи має він право заходити до хати?»

Уляна ПРИХОДЬКО,

Рожищенський район, Волинська область

У ВАТ «Волиньобленерго» повідомили: контролер зобов’язаний пред’явити службове посвідчення, коли відвідує помешкання споживача. Він має право: безперешкодно отримувати доступ до приладів обліку електроенергії, вести роботу з питань укладення договорів на електропостачання з побутовими споживачами, зняття показів приладів обліку та вручення рахунків, претензій, попереджень про припинення електропостачання, надавати інші контролерські консультативні послуги. За кожним контролером закріплена відповідна дільниця. Він проводить контрольний обхід усіх закріплених за ним споживачів раз на місяць. Під час цього представник енергопостачальної організації знімає контрольні покази електролічильника, на основі яких формуються рахунки-квитанції, та розносить рахунки за електроенергію, спожиту впродовж попереднього місяця. Контролер несе особисту відповідальність за достовірність знятих показів, тому вони обов’язково мають бути підтверджені підписом споживача (виняток – якщо лічильники встановлені на сходинковій клітці чи в шафі зовнішньої установки). Якщо у вас виникають сумніви щодо особи контролера, то ви можете зателефонувати до місцевої філії ВАТ «Волиньобленерго».

Додатково інформуємо, що жоден працівник не має права отримувати будь-які кошти від споживачів! Тобто будь-яку оплату – чи то за спожиту електроенергію, чи за додаткові послуги – необхідно проводити через банківські установи або касу відповідної філії.

Підготував Кость ГАРБАРЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>