На закупи – за кордон

Із червня в Україні набрав чинності новий Митний кодекс, норми якого дозволяють безмитно завозити імпорт на суму до тисячі євро. Вже за ці кілька днів митники відзначають, що українці почали частіше їздити на закупи за кордон.

Найчастіше вони везуть взуття, одяг та ліки: все, що дешевше, ніж в Україні. Адже податки нині нараховуються лише на суму, яка перевищує дозволений еквівалент, а не на всю у разі перевищення, як було раніше. Митники прогнозують, що у зв'язку зі збільшенням дозволеного ліміту, до України значно більше завозитимуть дорогих речей, які пасажирам не доведеться ховати від митників. "Коли з Арабських еміратів, припустимо, летить літак, було цікаво влітку спостерігати, як дівчата та жінки одягали шуби в літаках. Тепер це все можна буде нести у ручному багажі, а не одягати на себе", - каже керівник Київської регіональної митниці Дмитро Поліщук.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>