Дітям не продаватимуть ліки в аптеках

Держслужба України з лікарських засобів виступила з ініціативою не продавати ліки дітям, що не досягли 14-річного віку. Відповідні зміни повинні бути внесені в наказ Міністерства охорони здоров'я України від 31.10.2011 №723 "Про затвердження ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами".

За словами експертів, в країні складається напружена ситуація з реалізацією лікарських препаратів. Багато неповнолітніх відверто зловживають медикаментами. Згідно з задумом чиновників, віковий ценз повинен стримати неконтрольоване споживання пігулок та настоянок.

У той же час, фармацевти побоюються, що така ініціатива може перетворитися у фарс. Адже коли Міністерство охорони здоров'я заборонило продаж ліків через Інтернет, неповносрправні часто відсилали за ліками дітей.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>