Полісянок обстежать на рак молочної залози

Протягом року на Волині за допомогою цифрового мамографа оглянули 4 тисяч жінок. За словами лікаря-рентгенолога Анатолія Самуся, у багатьох виявили доброякісні утворення, а у 13 діагностували рак. Щоб обстежити якомога більше жінок, у районах Волині працюватиме виїзний мамограф. До середини червня на базі Ковельської ТМО зможуть обстежитися мешканки міста. Потім мамограф працюватиме по місяцю у Ковельському районі у населених пунктах, де є амбулаторія, а також у Старовижівському районі.

Анатолій Самусь наголошує: обстеження молочних залоз за допомогою мамографа найдоцільніше проводити жінкам після 35 років, а для огляду молодших використовують УЗД.

Завідувач мамологічного відділення онкодиспансеру Юрій Малімон розповів, що боротьба із раком спрямована насамперед на раннє виявлення хвороби. Саме це і є напрямком діяльності Волинського обласного онкодиспансеру, адже ймовірність успішного лікування на початкових стадіях значно більша, а затрати - менші. Тому він порадив жінкам проходити профілактичний огляд у мамолога, навіть якщо причин для хвилювання немає.

Олеся МАЛИШКО

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>