Найвищі надої – у підприємствах «Рать» та «Олко»

Набільшими виробниками молока на Волині є підприємства «Городище», «Дружба», «Рать» Луцького району та «Прогрес» Володимир-Волинського, у яких за минулий рік надоїли більш ніж по 4,6 тисячі тонн молока. Як повідомили в Головному управлінні статистики Волинської області, за рахунок підвищення продуктивності корів, виробництво молока в аграрних підприємствах не зменшилося.

Його середній надій (з розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада) збільшився на 176 кілограмів і становив минулоріч по області 3435 кілограмів. Найвищої продуктивності досягли у господарствах Луцького (5318 кг), Володимир-Волинського (4440 кг), Локачинського (4200 кг) та Горохівського (3807 кг) районів. Більше 7000 кілограмів молока від корови отримали у підприємстві «Рать» Луцького, фермерському господарстві «Олко» Старовижівського районів. У підприємствах «Дружба», «Городище», «Піддубці», «Романів», «Урожай», «Несвіч» Луцького, «Перлина Турії» Турійського, «Прогрес» Володимир-Волинського районів кожна корівчина дала понад 5000 кілограмів молока.

Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>