Помічний ревінь

Найліпше вживати ревінь у травні і на початку червня, коли він ніжний, цілющий і не завдає шкоди організму.

Ревінь у малих дозах має в’яжучу дію, у великих – послаблюючу. Коріння і кореневище містять багато дубильних, смолистих і пектинових речовин, є в них крохмаль, глюкоза (від чого і черешки солодкі) та чимало інших корисних речовин. У харчуванні використовували ранньої весни солодкі листочки, робили з них голубці, додавали до салатів, борщу. Вони містять багато вітаміну С, вітаміни групи В, Е, а також калій у достатній кількості – саме те, чого часом так бракує людині, аби вивести надлишки води з організму, тобто усунути набряки. Дубильні речовини, які містяться у ревені, зумовлюють в’яжучу і протизапальну дії рослини. Отже:

– якщо вживати малі дози ревеню, то поліпшується апетит, нормалізується шлункова діяльність, проявляється в’яжучий ефект;

– великі дози здатні активізувати перистальтику кишечника, послаблювати;

– вживаний у середніх дозах ревінь – це чудовий жовчогінний засіб;

– ревінь допоможе і при запальних процесах у шлунку й кишечнику, і при проносах чи закрепах, а водночас налагодить жовчогінну дію печінки.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>