До Миколая в Італію

За ініціативою настоятеля парафії Святителя Миколая Чудотворця в Горохові протоієрея Романа Яніва, паломницька група з волинської єпархії УПЦ КП уперше побувала в м. Барі (Італія), де перебувають мощі Миколая Мирлікійського.

З нагоди 10-річчя заснування цього храму душпастир із богомольцями відвідали собор Святого Миколая (XI ст.), де перебувають останки угодника. Крім того, волиняни стали свідками святкування Перенесення мощей святого Миколая з Мир Лікійських до Барі. За словами душпастиря, це дуже цікаво й триває три дні. На перший день з собору виносять образ чудотворця в супроводі безлічі пілігримів. Потім його відносять у порт і, відпливши на яскравому кораблику, повертаються до міста увечері. Після цього кораблик на колесах везуть головними вулицями і заносять у базиліку, де відправляють богослужіння.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>