«Волинь» у хвості турнірної таблиці

Минулого тижня завершився чемпіонат України з футболу серед команд прем’єр-ліги. На заключний 30-й тур залишалося не так багато питань, які потрібно було вирішити.

Матч «Волинь»-«Зоря» також за певних розкладів цілком міг би претендувати на вирішальний у боротьбі за виживання у прем’єр-лізі. Проте ще у попередньому турі все склалося таким чином, що обидві команди залишилися поза зоною вильоту. Тому зрозуміло, що якби обидва головні наставники не налаштовували своїх підопічних на боротьбу, очікувати від футболістів фонтану енергії та емоцій на полі все ж не доводилося. Єдине, що вселяло надію на безкомпромісний футбол, то це «борг» «Волині» перед своїми рідними уболівальниками, адже з Анатолієм Дем’яненком команда досі не перемагала на рідному «Авангарді». Проте і цього разу не пощастило. Лучани не те що не перемогли, а й могли зазнати прикрої поразки. На 37-й хвилині на табло світився рахунок 0:2. Скоротити відставання «Волинь» змогла після голу Ігоря Скоби. Він же вже у другому таймі заробив 11-метровий. Право виконати його беззаперечно віддали Майкону. Бразилець не схибив і довів свій бомбардирський доробок до 14 голів. На той момент Майкон випередив свого головного конкурента у боротьбі за трофей найкращого голеадора першості – Євгена Селезньова з «Шахтаря». Бразилець продовжував битися до фінального свистка, бо, можливо, якось відчув, що у паралельному матчі «Шахтар» виграє в «Олександрії» 3:0, а головне, один з голів забив Селезньов і обійшов його за додатковими показниками (нападник гірників зіграв на один матч менше і не забивав з пенальті).

За перебігом подій у Донецькому матчі слідкували й у київському «Динамо». У разі перемоги динамівців над «Таврією» і осічки гірників з олександрійцями долю чемпіонського титулу вирішували б у «золотому» матчі. Проте «Шахтар» впевнено переміг, а кияни зіграли з кримчанами внічию – 1:1.

Також у 30-му турі вирішувалася доля «Карпат» і «Оболоні», які вели боротьбу за виживання. Львів’яни поступилися у Дніпропетровську «Дніпру» 0:2, а кияни в Одесі «Чорноморцю» – 0:1.

Інші результати матчів 30-го туру: «Ворскла»-«Металіст» – 2:2, «Кривбас»-«Арсенал» – 0:2, «Іллічівець»-«Металург» Д. – 2:1.

За результатами чемпіонату, у Європі Україну представлятиме практично традиційний набір клубів. У Лізі Чемпіонів зіграють «Шахтар» і «Динамо», у Лізі Європи – «Металіст», «Дніпро» і «Арсенал», а також донецький «Металург» (фіналіст кубка). Залишили прем’єр-лігу «Оболонь» та «Олександрія». Наступного сезону їх, швидше за все, замінять «Закарпаття-Говерла» з Ужгорода та запорізький «Металург», які лідирують у першій лізі.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>