Подарунок ветеранам

Волинські ветерани отримали гарний подарунок до Дня Перемоги. В обласному госпіталі для інвалідів війни, що у Луцьку, завершився ремонт палат і частини коридорів. Заклад приведено до сучасних стандартів. З нагоди свята з пацієнтами госпіталю зустрілися голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк та меценати. Ремонтні роботи обійшлися приблизно у три мільйони гривень. Кошти вкладали обласний, міський бюджети та спонсори.

На сьогодні всі палати облаштовані санвузлами. Вдалося підсилити зубопротезну службу, облаштували реєстратуру, частково відремонтували дах. Підприємство «Кромберг енд Шуберт» подарувало для потреб госпіталю кардіореограф, керівництво аптечних мереж «Волиньфармпостач», «Волиньфарм» та «Сальве» – медикаменти, а народний депутат Ігор Палиця від свого благодійного фонду «Новий Луцьк» передав електрокардіограф та фіброгастродуоденоскоп.

– В області цей заклад – єдиний з такими зручностями. Річний бюджет лікарні становить 16 млн грн: хороше харчування, комфортні умови, а на ліки виділяють 40 гривень в день. Це – висока забезпеченість, бо в середньому по області в лікарнях фінансують менше 5 грн, – зазначив Борис Клімчук.

Допомогти у фінансовому забезпеченні закладу взявся Ігор Палиця. Він попросив у головного лікаря госпіталю надати йому розрахунок, скільки заклад потребує коштів поза бюджетним фінансуванням. Цей «дефіцит» щомісяця буде перекривати фонд «Новий Луцьк».

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>