Знайшли гору, що може захистити від кінця світу

Мешканці маленького французького селища Бугараш, яких на сьогодні лише 200 осіб, в шоці: до них тисячами приїжджають паломники. Щодня. Усе скуповують (навіть нерухомість), витоптують пасовиська і влаштовують якісь ритуали. Виявляється, туристів притягує містична гора Пеш-де-Тез, біля якої розташоване селище і яка вважається єдиним місцем, здатним захистити людей від апокаліпсису. Її висота 1234 метри. Тож дату, призначену індійцями майя як кінець світу – 21 грудня 2012 року – у Бугараші чекають з острахом.

Чому ж саме ця гора стала такою відомою? Версій багато. Одні кажуть, що у ній захований «проклятий скарб», який ще в кінці ХІХ століття знайшов бідний аббат Беранже Соньєр і взявся шантажувати цими грошима Ватикан. Інші вказують на легенду, яка пов’язує гору з Жюлем Верном – нібито він описував у своїх романах цю місцину.

А от уфологи стали проявляти інтерес до гори років десять тому: звідси поступало багато повідомлень про дивні вогники у небі та гул з-під землі. Розповідають таку історію: 26 серпня 2009 року одна подружня пара приїхала до гори і почала блимати фарами, викликаючи «тарілку». Згодом вони побачили не тільки дивні вогники, а й «створіння з головою у вигляді конуса, яке пливло над землею». Воно повідомило, що із землянами не контактуватимуть, бо 28 лютого 2010 року буде катастрофа. Розповідь подружжя викликала ще один наплив паніки – як завжди, марної. Коли нічого не сталося, подружжя заявило, що, мовляв, у Чилі був землетрус 27 лютого. Пришельці саме про це і попереджали, але, певно, заплуталися у часових поясах і помилилися. Але навіть такий «ляп» не сколихнув віру послідовників цієї легенди. Вони вірять, що інопланетяни чекають на них зі своїм космічним кораблем всередині гори, щоб в судний день вивезти їх із собою у новий вік. За останніми даними, біля гори у грудні 2012 року чекатимуть спасіння до 100 тисяч людей.

А поки що біля підніжжя оселяється все більше і більше сектантів. Вони розбивають табори, влаштовують якісь ритуали і несуть такі дурниці про свою віру, що у мешканців Бугарашу «в’януть вуха». Наприклад, одна із засновниць «Школи просвітлення Рамти», американка Джей Зі Найт, нібито здала в оренду своє тіло якомусь духу, який жив ще 35 тисяч років тому і воював із жителями Атлантиди, а тепер вустами жінки розповідає про безсмертя. При цьому сама Джей Зі не бідує: за задоволення послухати спритну жіночку треба заплатити кілька тисяч доларів і ще кілька «штук» відвалити за проходження «лабіринту пізнання»: людині зав’язують очі і вона цілими днями мусить долати перешкоди.

На гору лізуть люди одягнуті і роздягнуті. Котять перед собою якісь кулі і золоті кільця на нитках. Тримають над головою руки у вигляді хреста і несуть статуетки Діви Марії. Пишуть транспаранти «Колективне самогубство: Бугараш-2012» і співають всіляких дивних пісень.

«Схоже на масовий психоз», – плюються місцеві жителі. Адже кому, як не їм, знати, що жодного кінця світу, який гнав людей до цієї гори раніше, так і не сталося…

Біля гори у Бугараші у Франції спасіння чекатимуть 100 тисяч людей

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>