Замироточила ікона Царя Слави

У храмі преподобного Серафима Саровського, що у Шменьках на Ратнівщині, замироточила ікона Царя Слави, яка розміщена у вівтарі відразу за престолом, якраз навпроти Царських воріт.

- Замироточила ікона на Горному місці в кіоті, ікона Царя Слави - Господа, який сидить на троні. Це чудо ми побачили у Лазареву суботу, перед Вербною неділею, у день Благовіщення, - говорить священик храму преподобного Серафима Саровського отець Іоан Мамчур. - З правого ока Царя Слави йшли краплі мира і були потоки по одязі, а на карнизі до ікони було вже багатенько мира - я його зібрав у склянку, з якої мирую людей. Аби винести образ у середину храму, щоб люди приклалися та помолилися перед ним, попросили благословення у владики Володимира - єпископа Володимир-Волинського та Ковельського. Він благословив винести ікону на третій день Пасхи, взявши її перед цим під скло. Образ зовсім новий - йому лише два роки. Написаний ковельським художником. Придивившись до ікони, можна побачити дві сльози з правого ока Спасителя і місця від них на одязі, а внизу під його стопами багато мира.

- Як тільки отець Іоан сповістив нам про диво, я відразу приїхав до храму, - говорить священик Анатолій Гурський - благочинний Ратнівської округи. - В історії Христової церкви є багато випадків, коли ікони мироточать, кровоточать, плачуть. В одному випадку Господь попереджає про якусь біду, горе, в іншому - показує, щоб люди поміняли своє земне життя, навернулися більше до Бога, покаялися у своїх гріхах. Сьогодні ми не можемо констатувати той факт, що це є пророченням якогось чуда, чи, можливо, якоїсь біди. Ми сьогодні говоримо єдине, що Господь через ікону проявив свою Божу благодать для того, щоб в людях утвердити віру, а через віру людина має можливість врятувати свою безсмертну душу.

- Те, що ікона у вівтарі мироточить, було навіть добре видно на Вербну неділю із середини храму. Текли краплі з очей і були потоки мира на одязі, ікона від цього аж блищала, - говорить одна із прихожанок. А інша додала, що батюшка в них дуже набожний, справжній молитвеник, його навіть нагороджено незвичайною нагородою - правом служити Божу службу до "Отченашу" з відкритими Царськими вратами.

- А в храмі у нас, коли правиться, дуже тихо, ніхто не говорить, не перешіптується, - підтримує розмову ще одна жіночка, - у цьому повага до священика і така велика віра у людей. Такого батюшки більш ніде немає. Як він тільки церкву обновив! В нас у храмі аж 120 мощей Києво-Печерських святих! Люди йдуть і приїжджають до батюшки з різними питаннями і проблемами. Він усіх уважно вислухає, розрадить.

Валентина ПИЛИПЧУК,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>