Урочиста форма школярів – вишиванки

На Львівщині здавна шанують українські традиції. Тому не стало дивиною, коли п’ять років тому у Добромильській загальноосвітній середній школі І-ІІІ ступенів запровадили свою урочисту форму – вишиванки. Їх замість піджаків та білих сорочок учні одягають на свята Першого вересня, останнього дзвоника та на інші урочистості.

– Таку ідею зініціювали заступник директора, організатори з виховної роботи, і її підтримали школярі, – розповідає директор школи Богдан Керницький. – Адже в нашому краї панує українська атмосфера, тут немає спротиву, щоб на різні вшанування одягати вишиванки. Навпаки, учні не цураються, а гордяться тим, щоб повернути галицькі традиції.

У післявоєнні роки форма учнів тут була темно-синього кольору: берет, для дівчат спідниця у вузьку складку, піджак. На рукаві була нашивка «№ 624» – це номер гімназії, а також смужки-нашивки: у молодших класах – сині, у старших – фіолетово-бордові.

Олена ПАВЛЮК, Львівська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>