Найкраща квочка – інкубатор

Не всяка курка може стати квочкою. Та й квочка може висидіти тільки 15-17 яєць за один раз. Отож дедалі більшою популярністю користуються сьогодні домашні міні-інкубатори, в які за один раз можна закладати від сорока до ста яєць, залежно від їхнього розміру.

А за сезон при трьох закладках вдається проінкубувати не менше як 200 курячих і 120 гусячих яєць. Виходить повноцінне стадо. Тому побутовий домашній інкубатор, попри високу його вартість, окуповується. Для виведення пташенят у домашніх умовах яйця добирають середнього розміру з чистою шкаралупою. Брудні перед інкубацією не можна мити. Їх взагалі в інкубатор закладати не рекомендується.

Не менш важливим є і строк зберігання яєць, придатних для цього. Оптимальний – 5-6 днів. А якщо ви будете застосовувати овоскоп – прилад для просвічування та визначення якості яєць, тоді зможете значно підвищити кількість виведення пташенят.

Якщо надумаєте придбати інкубатор, звертайте увагу на те, чи зазначені в його паспорті і на упаковці всі дані про виробника, а також повна поштова адреса. Без цього виріб не сертифікований, значить, не має жодної гарантії якості. Копію сертифікату Держстандарту України продавець зобов’язаний пред’явити на вашу вимогу.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>