Не всяка курка може стати квочкою. Та й квочка може висидіти тільки 15-17 яєць за один раз. Отож дедалі більшою популярністю користуються сьогодні домашні міні-інкубатори, в які за один раз можна закладати від сорока до ста яєць, залежно від їхнього розміру.
А за сезон при трьох закладках вдається проінкубувати не менше як 200 курячих і 120 гусячих яєць. Виходить повноцінне стадо. Тому побутовий домашній інкубатор, попри високу його вартість, окуповується. Для виведення пташенят у домашніх умовах яйця добирають середнього розміру з чистою шкаралупою. Брудні перед інкубацією не можна мити. Їх взагалі в інкубатор закладати не рекомендується.
Не менш важливим є і строк зберігання яєць, придатних для цього. Оптимальний – 5-6 днів. А якщо ви будете застосовувати овоскоп – прилад для просвічування та визначення якості яєць, тоді зможете значно підвищити кількість виведення пташенят.
Якщо надумаєте придбати інкубатор, звертайте увагу на те, чи зазначені в його паспорті і на упаковці всі дані про виробника, а також повна поштова адреса. Без цього виріб не сертифікований, значить, не має жодної гарантії якості. Копію сертифікату Держстандарту України продавець зобов’язаний пред’явити на вашу вимогу.
Comments: |