Як інвалідові отримати автівку?

Мій батько при виконанні військових обов’язків отримав важке поранення очей і став інвалідом по зору другої групи. Має статус інваліда війни. Поясніть, будь ласка, має він право на пільгове авто чи ні?

Олександр,

Рівненська область

В управлінні праці та соціального захисту населення підтвердили: ваш батько має право на безкоштовне отримання автомобіля. Таким інвалідам, які мають відповідні медичні показання для забезпечення автомобілем з ручним керуванням і протипоказання до керування автотранспортом, автомобіль видається, якщо керування для обслуговування інваліда буде здійснюватися членом його сім’ї. Для цього інвалід (або його довірена особа) повинен написати заяву про надання йому автомобіля у районне управління соціального захисту населення за місцем постійного проживання та прописки. Управління со-ціального захисту видає інваліду направлення до лікувально-профілактичного закладу для медичного обстеження лікувально-консультативною комісією (далі ЛКК) і підготовки форми 88. Після обстеження інваліда ЛКК його медична справа разом із запропонованою формою 88 у п’ятиденний термін надсилається в Київську центральну медико-соціальну експертну комісію для надання висновку. Цей висновок і стане підставою для взяття інваліда на облік. Після смерті інваліда автомобіль, яким він був забезпечений безплатно або на пільгових умовах, залишається його сім’ї та знімається з обліку в органах соціального захисту.

Підготувала Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>