Скверик на честь письменника

Скверик Федора Одрача з’явився у Ковелі. Ініціаторами його створення виступило Ковельське відділення Українського фонду культури та Інформаційно-екологічний центр ВОУЛМГ, а саджанці виділило Ковельське комунальне підприємство «Добробут». Сквер приурочено до 100-річчя від дня народження українського письменника Федора Одрача, який у 1940-х роках жив і працював у місті залізничників. Він був палким прихильником української незалежної держави, воював за неї у лавах УПА, наприкінці війни за наказом командирів змушений був покинути Україну. Відтак жив у Англії, а пізніше – в Канаді. Написав близько десяти книг про життя Західного Полісся. У видавництві «Волинська обласна друкарня» за підтримки облдержадміністрації перевидано дві його книги – «Щебетун» та «На непевному грунті». Для ковельчан це всесвітньо відоме ім’я до недавнього часу залишалося за сімома замками. І лиш кілька років тому відбулися перші презентації книг, а цьогоріч і вечір, присвячений 100-річчю від дня народження письменника.

Зараз у скверику Одрача 200 деревець берези, клена, ясена, липи. Невдовзі у Ковелі з’явиться ще один – на честь всесвітньо відомого художника Андронника Лазарчука.

Сергій ЦЮРИЦЬ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>