Люди гавкають і верещать, коли священик виганяє диявола

О восьмій ранку біля церкви у подільському селі вже стояло п’ятнадцять машин з різних областей. Йшли молоді, старі, несли немовлят, дівчина везла хвору матір на інвалідному візку, жінка за руку вела дорослу дивну дівчину. Сюди їдуть стражденні до отця-екзорциста, який виганяє диявола. «Вийди, сатано!» – кричить священик у той час, як біснуватий корчиться від дотику хреста та свяченої води.

Люди сходяться у гурт, розповідають один одному, хто з якою бідою приїхав, скільки разів був і які зміни відбулись.

– Після Нового року з моїм 18-річним сином стало коїтися щось незрозуміле, – каже пані Валентина з Вінниці. – Став розмовляти сам із собою, зачинявся у кімнаті, зізнався, що чує якісь голоси, особливо вночі. Вони йому наказували робити всілякі непристойні речі, навіть взяти мотузку… Лікарі вважають, що у нього психічне захворювання, але допомогти не можуть. Знахарка каже, що йому так дівчина поробила, потрібно шукати батюшку, який проводить вичитки. От ми й опинилися тут. Ось уже третій раз  приїхали, батюшка таки справді допомагає. Іноді буває таке вичитування, що страшніше, ніж у кіно. Он та жінка, бачите? Зараз вона вже спокійна, а раніше верещала, ревіла, матюкала басом, гавкала. Ми не знали, куди втікати!

– Одна жіночка, – розповідає Інна з Яромолинець, – дізнавшись, що чоловік загуляв, купила книжку по магії і зробила все, як там написано. У неї вийшло, і вона почала наводити порчу на ворогів… А потім  показувала синці на шиї, казала, що то нечистий її душить. Коли ми зайшли до церкви, її підняло в повітря і викинуло за поріг. В лікарні у жінки виявили перелом руки у двох місцях. Якби я сама цього не бачила, ніколи б не повірила, що таке може бути.

Тим часом почалася служба, яка тривала п’ять годин! Ми виходили на вулицю, відпочивали на лавочці і дивувалися, як батюшка може стільки витримати?

Охочі сповідатися і причащатися вишикувалися у довгу чергу. Адже це – обов’язкова умова присутності на вичитці. Після цього, десь о третій годині, почався сам обряд. До речі, ніхто не вищав, не гавкав і не квакав. Але тільки-но риза, якою батюшка накриває людей, торкнулася молодої дівчини, як вона впала на підлогу. Люди розступилися, але священик продовжував молитися. Після цього відвів молоду жінку і довго з нею розмовляв. Прийшовши до тями, вона сама зізналася, що, начитавшись книжок з магії, викликала нечистого й уклала з ним договір – віддала душу в обмін на успіх та кохання.

Поряд стояв хлопець, з матір’ю якого ми розговорилися. Тільки-но священик приклав до його грудей спеціального списа і став молитися, юнак стиснув кулаки і затремтів. А через кілька хвилин з нього полився піт, та він вже не кричав і не рвав на собі одяг, як у попередні рази.

– Завдання нечистого – довести вас до того, що самогубство здаватиметься єдиним виходом, – пояснив батюшка. – Людина накладе на себе руки, а він забере її душу. Якщо в серці немає Бога, його місце займає диявол. Всі хрещені перебувають під захистом Господа, і щоб стати одержимим, треба піти сатані назустріч: поворожити, «побалуватись» спіритизмом…

Цікаво, що священик не лише рятує біснуватих та допомагає при порчі. Силою молитви та своєї віри він ще й володіє даром зцілення. Саме тому тут так багато людей на інвалідних візках та на милицях, хворих на епілепсію та депресію… Вдячні прихожани ладні носити його на руках, сам же священик скромно каже: «То Господь допомагає, не я. Я лише читаю молитви, і по вірі вашій нехай воздасться вам».

Ліна ПОДІЛЬСЬКА,

Хмельницька область

  •  
Comments:

Один коментар до Люди гавкають і верещать, коли священик виганяє диявола

  1. 096-1703058? це номер телефону до автора статті. вона обов’язково вам допоможе. зателефонуйте.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>