Область отримала додаткові кошти

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук цього тижня прозвітував перед журналістами про надходження до області додаткових державних коштів після того, як були внесені зміни до Закону України “Про держбюджет України на 2012 рік” і про їх розподіл на різні програми. Так для завершення перинатального центру, який включатиме і пологовий будинок, виділено ще 30 мільйонів гривень. На виконання усіх соціальних програм додатково надійшло 100 мільйонів гривень. Борис Петрович повідомив, що усі об’єкти, заплановані до здачі у цьому році, будуть завершені. А це, окрім перинатального центру, школи у селах Любохини й Білин, поліклініка в місті Ковель. Приємна новина є і для ківерчан, адже для ремонту каналізації у їхньому місті буде направлено 18 мільйонів гривень. Передбачено й будівництво нових об’єктів: школи у селі Головно і дитячого садочка в селищі Торчин. А ще волинський голова мріє про початок будівництва нової надсучасної поліклініки у Волинській обласній лікарні.

Та найбільш приємною новиною, на думку Бориса Клімчука, є те, що ці інвестиції допоможуть волинянам у збереженні нашої історичної спадщини. 15 мільйонів гривень, які отримає область, будуть використані для наступних ремонтно-реставраційних робіт: пам’ятки архітектури X-XIV століття земляних валів замку в місті Володимир-Волинський (6 мільйонів гривень); будинку Ігоря Стравінського в місті Устилуг Володимир-Волинського району (2 мільйони гривень); дерев’яної Дмитрівської церкви 1567 року в селі Гішин Ковельського району (майже 2 мільйони гривень); шляхетський будинок у Луцькому замку (3,1 мільйона гривень); Покровської церкви в селі Піддубці Луцького району (1,9 мільйона гривень).

Ольга ЖАРЧИНСЬКА,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>