За дипломом – інженер, за бажанням людей – секретар сільської ради

Віра Здолбіцька – секретар Привільненської сільської ради, що в Дубенському районі, має чи не найбільший досвід роботи серед своїх колег. Як у 1985 році обрали її на цю посаду, так довіряють і дотепер. Хоча Віра Володимирівна не любить публічної уваги і каже, що краще шапку-невидимку одягнути, ніж про себе розповідати, нам таки вдалося розговорити її.

Як виявилося, Віра Здолбіцька – корінна жителька села Привільне. Після закінчення школи одразу пішла на роботу в місцеве господарство. Звідси молоду дівчину направили вчитися у Рівненський інститут водного господарства на інженера-будівельника.

– За фахом я і року не пропрацювала – пішла в декрет. Була депутатом сільської ради. Потім обрали мене секретарем. І ось уже майже 30 років я працюю в сільській раді. Що тут цікавого? Нема що й писати, – скромно знизує плечима жінка.

Свою щоденну роботу вона не вважає особливою. Та кожен, хто працює з людьми, знає, що нелегка це справа вислухати, розрадити, допомогти, а іноді й посварити потрібно. Усім вгодити неможливо. Таке життя. А в селі всі на видноті. Кожен має діло до секретаря: довідка якась потрібна, дитину зареєструвати, молодих розписати і ще багато іншої роботи виконати.

– Володимирівна – то моя права рука, – з гордістю говорить сільський голова Юрій Момотюк. – Вона вже багато років в органах місцевого самоврядування, то інколи й мені підкаже, як що правильно робити. Голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук при розмові зауважив, що Привільненська сільська рада є однією з кращих у районі. Там впроваджуються новітні технології, які сприяють розвитку громади.

– Віра Здолбіцька – досвідчений працівник. Про таких кажуть: людина на своєму місці, – додав Олександр Володимирович.

Віра Володимирівна не любить, коли її хвалять. Вона просто пояснює, що серцем прикипіла до своєї роботи, а в іншу сферу працювати б уже не пішла, «бо люблю свою сільську раду».

Руслана ТАТАРИН,

Рівненська область

Фото автора

Віра ЗДОЛБІЦЬКА (зліва)

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>