Дні польського кіно на волині

З 11 по 17 квітня у кінокомплексі «Адреналін» тривали Дні польського кіно. Як зазначив на презентації кіномистецької імпрези консул Генерального Консульства республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, глядачам пропонуються фільми, які налаштовують на філософські роздуми, показують життя з іронічного та трагічного боку. Тиждень розпочався стрічкою «Гімназійний випуск 1947». На прикладі головного героя Людвіга та його сім’ї в ній переповідаються події, які відбувалися у перші повоєнні роки у Кракові. Підліток потрапляє у різні ситуації: серйозні, комічні і навіть трагічні. Режисер Януш Маєвський з ноткою гумору показує життя гімназистів, але разом з тим торкається проблем обману та підлості у суспільстві.

Цей кінофестиваль став гарним подарунком для тих, хто любить кіно як мистецтво, яке змушує задуматись, змінюватись, діяти.

Руслана ТАТАРИН,

м. Луцьк

Фото автора

Кшиштоф САВІЦКІ (справа) під час презентації

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>