Наш сік – для працівників атомки та поляків

Цього року на Волині лісівники області планують заготовити 1100 тонн березового соку. Цей продукт під торговою маркою «Волиньліс» відомий не тільки в Україні, але й у Польщі, Чехії, країнах СНД. З 2002 по 2007 рік 75 відсотків березового соку експортувалось за межі нашої держави, – повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Волинські лісівники першими в Радянському Союзі заготовляли цю продукцію: у 1968 році – 43 тонни, у 1975 – вже 7500 тонн.

Переробкою березового соку займається шість консервних цехів – Городоцький (зараз на реконструкції), Ківерцівський, Ковельський, Колківський, Маневицький, Цуманський. Як повідомив головний лісничий державного підприємства «Маневицьке ЛГ» Віктор Шахнюк, лише в їхньому краї мають заготовити 320 тонн березового соку. Загалом збором продукції на Маневиччині займаються чотири лісництва. Знайшли і збут. Соком з лимоном і шипшиною, березово-яблучним і з настоєм сушки (асортимент з кожним роком збільшується) зацікавилися вже давно наші сусіди-поляки. А цього року ще й відправлятимуть для працівників Рівненської атомної станції.

Марія ДУБУК, Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>