Дуже дружня нічия

Якби футбол був таким, як у першому таймі матчу «Волинь» – «Ворскла», то ця гра навряд чи мала б стільки прихильників. Команди безпорадно тягали м’яча у центрі поля, раз-по-раз даруючи його супернику. Вони ніби забули, що смисл гри у голах. За 45 хвилин суперники на двох завдали аж... одного влучного удару, та й після того м’яч практично ледь докотився до рук голкіпера «Волині». Не було жодного небезпечного моменту, й, навіть, напівмоменту. Цей тайм однозначно став найгіршим за весь чемпіонат як для «Ворскли», так і для «Волині».

Трохи веселіше стало після перерви. У русі додали обидві команди. Перший напівмомент у грі створили гості. Роман Безус «обікрав» захисника «Волині» і з гострого кута загрожував воротам, проте з цього моменту вдалося витиснути лише кутовий. Уже по-справжньому небезпечний момент трапився аж на 56-й хвилині. Це головою по воротах гостей пробивав Майкон. Капітан і ветеран «Ворскли» Сергій Долганський перевів м’яч на кутовий. Після цих «здобутків» обидві команди знову повернулися до нудної штовханини у центрі поля. Не впливала на «Волинь» й активна підтримка організованих груп фанатів. Спробу «розбудити» лучан зробив один із журналістів: просто у VІP-ложі він узявся вболівати з голим торсом.

Навряд чи на луцьких футболістів подіяло саме це, але заключну 20-хвилинку «Волинь» провела досить активно й цілком могла вирвати перемогу. Гол захисника Сергія Сімініна однозначно претендував би на найкращий у турі. Проте його удар з 22 метрів у неймовірному кидку нейтралізував Долганський. Атака отримала продовження вже після розіграшу кутового. Долганський виграв повітряну дуель у футболістів «Волині» і вибив м’яч за межі штрафного майданчика. Але Ізворану у падінні через себе знову повернув його назад прямо на голову Ванче Шикова. Удар у македонця вийшов потужний, та і цього разу Долганський дивом врятував свої ворота і фактично став головним героєм матчу.

Результати матчів 26 туру: «Волинь»-«Ворскла» – 0:0, «Арсенал»-«Оболонь» – 4:1, «Шахтар»-«Динамо» – 2:0 (Цей матч мав стати окрасою туру, але суддівські помилки подарували легку перемогу донеччанам. Нині обидва претенденти на чемпіонство вирівнялись за очками, і якщо жодній з команд не вдасться вирватися вперед на уболівальників чекає «золотий» матч), «Карпати»-«Металург» – 0:2, «Чорноморець»-«Зоря» – 2:3, «Іллічівець»-«Таврія» – 0:2, «Кривбас»-«Олександрія» – 1:2, «Металіст»-«Дніпро» – 2:2 .

Яна СТЕПАНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>