Посадять ліс – збудують дім священику

Триває акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Долучилися до неї і у державному підприємстві «Цуманське ЛГ».

– Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» у нашому лісгоспі стартувала ще 21 березня, у Всесвітній день лісництва, – розповідає головний лісничий Микола Кузнєцов. – Тільки зійшов сніг, як ми почали садити сосну звичайну. Цієї весни маємо закласти 154 гектарів лісу на землях держлісфонду і 30 гектарів на новоприйнятих сільськогосподарських угіддях. Вже зроблено п’ятдесят відсотків від запланованого.

Лісокультурна компанія почалася дуже активно. Лісівники традиційно залучають до її проведення школи, сільські та селищні ради, державні установи та громадські організації. Родзинкою цьогорічної акції стала ініціатива жителів села Знамирівка. Нещодавно там побудували нову красиву церкву, у селі служить молодий священик. Для його сім’ї громада вирішила побудувати дім, ось і звернулися до Холоневицького лісництва з пропозицією посадити ліс, «щоб за зароблені гроші збудувати хату для батюшки».

Сергій ЦЮРИЦЬ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>