Гольове «повернення» Майкона

Луцька «Волинь» несподівано легко здобула три очки у гостьовому матчі з донецьким «Металургом», який претендує на потрапляння до «зони» Ліги Європи. Наставник лучан Анатолій Дем’яненко виставив замість двох височенних центрфорвардів Шумахера і Пищура пару швидких нападаючих – Майкона та відновленого після травми Душана Савіча. Ця парочка забила усі голи, й сама ж їх організувала.

Хоча зустріч закінчилася з крупним рахунком, проте перебіг подій на полі до цього аж ніяк не зобов’язував. «Волинь» реалізувала практично усе, що мала. Господарі поля взагалі створили півтора момента. А у захисті дії донеччан були більше схожі на балет, ніж на футбол. Рахунок у матчі був відкритий після 11-метрового удару. Захисник донеччан незграбно вибивав м’яча з-під ніг Савіча, а фактично скосив нападаючого у штрафному майданчику. Пенальті бездоганно реалізував Майкон. Ще через пару хвилин уже сам Савіч в оточенні трьох захисників зумів пробити метрів з двадцяти по воротах «Металурга». Удар вийшов як треба – м’яч влучив у стійку й відскочив у сітку. Другий тайм виявився ще менш багатим на події на полі. У першій його частині окрасою став епізод, коли арбітр загубив бутсу (команди грали у темпі нижче середнього і суддя Дмитро Кутаков рухався куди жвавіше за футболістів). «Волинь» легко перекривала усі зони у захисті та у центрі й дочекалася ще одного шансу для взяття воріт. Савіч перехопив м’яча ще на власній половині поля і довгим пасом кинув у прорив Майкона. Бразилець у штрафному майданчику обіграв оборонця й обвідним ударом відправив «круглого» у дальній кут – 0:3. Це була жирна крапка у матчі, який багато у чому став знаменним для «Волині». По-перше, лучани вперше за сезон пробивали 11-метровий, а «дубль» Майкона повернув бразильцю перше місце у суперечці бомбардирів української першості.

Результати матчів 25 туру: «Металург»-«Волинь» – 0:3, «Таврія»-«Дніпро» – 0:2, «Зоря»-«Іллічівець» – 2:2, «Оболонь»-«Карпати» – 2:0, «Олександрія»-«Арсенал» – 1:2, «Динамо»-«Чорноморець» – 3:1, «Металіст»-«Кривбас» – 1:1, «Ворскла»-«Шахтар» – 0:2.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>