«Накрили» банду автовикрадачів

Волинські міліціонери минулого тижня затримали злочинну групу, яка з 2010 року викрадала автомобілі на території області. Орудували зловмисники поблизу Ковеля та переважно у прилеглих районах: Камінь-Каширському, Маневицькому, Старовижівському, Любешівському. Правоохоронці задокументували 27 епізодів у діяльності групи. Банда викрадачів складалася із семи чоловіків. Усі вони затримані.

Одним з організаторів групи є ковельчанин, який уже раніше мав проблеми із законом. Він та ще один його «колега» через Інтернет і по оголошеннях у газетах знаходили старі автомобілі або ті, що після ДТП, й викуповували документи на них, а також панелі з номерними агрегатами. Далі до справи бралися троє інших зловмисників, які займалися безпосередньо лише угонами. Пізніше викрадені автівки потрапляли до рук високопрофесійного майстра, який давав їм нове обличчя – перефарбовував, переварював номери агрегатів. Злочинці використовували два бокси. Один у Ковелі для маніпуляцій з викраденими авто, інший, за містом, виконував роль «відстійника». У сфері інтересу волинських угонщиків були автомобілі з найдешевшого модельного ряду: «Жигулі», «Део», китайського виробництва.

Одразу ж після затримання злочинної групи вдалося вилучити десять машин. Проте з передачею їх власникам будуть труднощі. Адже на даний момент вони мають уже інших господарів, які придбали їх на законних підставах. Лише дві «Лади», викрадені уже цього року на Старовижівщині, зловмисники не встигли запустити у свій конвеєр. Їх знайшли у «відстійнику», тож власникам цих машин пощастило – вони знову зможуть користуватися своїми транспортними засобами. А дехто своїх «залізних коней» взагалі більше ніколи не побачить. Адже зловмисники пускали певний відсоток машин «під ніж», тобто розбирали на запчастини. Так правоохоронці вилучили порізаний зовсім новенький «Део» та мікроавтобус «Фольксфваген».

Як каже начальник УМВС України в області Богдан Щур, матеріали справи вказують на те, що це ще не кінцевий результат. Він закликав краян звертатися із заявами, якщо їхні транспортні засоби зникли. Нині над справою працює десять слідчих і практично у повному складі оперативники УБОЗу.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>