Передплачує 17 періодичних видань

Оксана Ткачова із села Самоволя Іваничівського району вправна господиня, про що свідчить чистота в оселі та справжній оазис у всіх кімнатах. Вазони всюди: на вікнах, підставках, підлозі. А ще вона дуже любить читати. І що головне, не шкодує грошей на передплату різноманітних видань. Листоноша в її оселю приносить в тиждень 15 газет та два журнали.

З обличчя цієї симпатичної жіночки не сходить посмішка. Така вже в неї вдача – незважаючи ні на що, є затятим оптимістом.

– Кожен має проблеми, та треба простіше на це все дивитися. Завжди поряд друзі, куми, які підтримають і розрадять у важку хвилину. Треба радіти за дітей, тішитися тим, що маєш свій куток, руки-ноги, бо ж всяке буває, в когось і цього нема, – мудро розмірковує жінка.

І в неї не все легко та гладко. Вона виховала п’ятеро синів-орлів. Після народження одного з них паралізувало Оксані ноги. Три роки провела у лікарнях. Всі гроші витрачала на ліки. Та в біді не залишили односельчани, рідні та друзі. Незважаючи на проблеми зі здоров’ям, як і кожна сільська господиня порається біля господарки. Ще й встигає давати раду своєму зеленому царству.

– У вас, певно, сотня вазонів? – перепитую, милуючись красою в горщиках.

– Та, ні, – всміхається. – Зараз десь є 50, ще 20 подарувала невістці, коли вони перебиралися з сином у свою оселю. Я дуже люблю квіти. Минулого року понад тисячу гривень витратила на насіння. Виписую різні видання, щоб більше дізнатися про догляд за кімнатними рослинами та тими, що на клумбі.

Багато років Оксана Павлівна пропрацювала у своєму селі бібліотекарем. Напевно, з того часу й залишилася любов до читання. Ніхто з сім’ї не говорить, що забагато грошей іде на передплату, навпаки, всі з нетерпінням чекають четверга, бо тоді найбільше газет приходить. У виданнях кожен з членів родини знайде для себе корисне: жіноцтво шукає рецепти, поради щодо догляду за вазонами, душевні історії про людські долі. Оксана навіть спеціальну підшивку веде, де зберігає все, що її зацікавило. За кілька років назбиралася вже добряча купа вирізок. А от чоловік полюбляє політичні статті, різноманітні новини.

– «Вісник+К» передплачую не один рік, – каже жінка. – Іноді у вас друкуються такі життєві історії, що кіно можна знімати. Подобається «Порадник», правда, хотілося б там бачити більше рецептів. А взагалі, вашу газету я люблю.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>