На Волині «приріст»: діти народжуються, заробітчани повертаються

Минулого року на планеті народився семимільярдний житель. Цікаво, а скільки ж нас, волинян? Головне управління статистики у Волинській області підрахувало, що вже три роки поспіль в області триває природний приріст населення. У державі за цим показником Волинь посіла четверте місце.

Скажімо, за минулий рік волинян побільшало на 1,4 тис. осіб. На початок 2012 року на території області проживало більше мільйона осіб, з яких 539,1 тис. – міських, 499,5 тис. – сільських жителів. Ще одним позитивним моментом у демографічній ситуації є те, що наша область разом із Рівненською та Закарпатською і надалі тримає першість по рівню народжуваності. Якщо в Україні на кожну тисячу жителів з’явилось на світ в середньому по 11 дітей, то на Волині та Закарпатті – 14, Рівненщині – 15. Найгірша ситуація з народжуваністю у Сумській, Луганській і Чернігівській областях, тут на 1000 жителів припадає лише по 9 новонароджених.

За рік, що минув, на Волині народилось 7656 хлопчиків та 6964 дівчаток, зареєстровано один випадок народження трійні та 107 – двійнят. Серед регіонів області найвища народжуваність у Камінь-Каширському районі, де в розрахунку на 1000 жителів народилось по 19 малюків, найнижча – у місті Володимир-Волинський (9).

Померло майже 14 тис. осіб, найвища смертність зафіксована у Турійському та Ковельському районах, де з кожної тисячі мешканців помирає 18 осіб, а мінімальне її значення – у Луцьку (9). Основною причиною смерті людей є хвороби системи кровообігу, від них помирають двоє з кожних трьох осіб. Кожна десята смерть пов’язана з онкологічними захворюваннями, кожна п’ятнадцята – із отруєннями, самогубствами, дорожньо-транспортними пригодами та іншими нещасними випадками.

На відміну від 2010-го, у минулому році зафіксовано міграційний приріст населення – число прибулих перевищило кількість вибулих за всіма напрямками.

Підготувала Яна СТЕПАНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>