У Хустському районі видають іншомовні газети

Газету «Вісник+К» читають у десяти областях, та особливо у Західному регіоні. Не є винятком і Закарпатський край, де найбільше наших прихильників у Хустському районі. Які проблеми поштового зв’язку сьогодні актуальні, цікавимося у начальника Центру поштового зв’язку №2 міста Хуст Володимира Рішка.Володимир Олександрович Рішко народився у Хустському районі на Закарпатті. Закінчив Київську сільськогосподарську академію. Працював заступником голови колгоспу, головою правління споживчого товариства, заступником начальника міжрайонного будівельного об’єднання, комерційним директором спільного українсько-італійського підприємства. З 2006 року – начальник Центру поштового зв’язку №2 міста Хуст.

– Володимире Олександровичу, Ви змінили досить багато професій…

– Ці професії і набуті навички пригодилися – прийшовши на посаду начальника поштового зв’язку, я проаналізував і виділив найслабші ділянки та зосередився на виконанні планових завдань. Тому і в скрутні часи, і тепер у нас постійно виплачується зарплата, премії, стараємося проводити реконструкції, поновлення технічних засобів. Хоч ми і є державним поштовим підприємством, нас держава не дотує ані на копійку. Тому, якби не мої навички на попередніх посадах, довелося б тугувато.

– Закарпаття межує з Румунією (Хустський район зокрема), Словаччиною, Польщею, Угорщиною. Чи є співпраця з цими країнами?

– Оскільки в Хустському районі є румуномовні, угорськомовні села, тому у нас видають місцеві газети цими мовами. Позаминулого року делегація з Укрпошти виїздила у Кошице в Словаччину, де знайомилася з роботою пошти. Треба сказати, що вони нас в дечому випереджають. Якщо там всього кілька чоловік обслуговує цілий регіон і процеси – сортування, підписка – повністю автоматизовані, то у нас у рази більше задіяно людський ресурс.

– Які проблеми пошти Вас найбільше турбують?

– На мою думку, крім багатьох інших проблем, – технічне забезпечення, транспортні витрати, питання тарифів. Ми не маємо статусу держслужбовця.

Олена ПАВЛЮК,

Закарпатська область

Фото автора

Від редакції. 4 квітня Володимир Олександрович відзначає 60-літній ювілей. «Вісник+К» щиро вітає іменинника з цим святом, бажає міцного здоров’я, всіляких гараздів у сім’ї, успіхів та здобутків на роботі!

 

Володимир РІШКО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>