Звірячі ігри підлітків

Групу юнаків із Любешівського району засудили за зґвалтування неповнолітньої односельчанки

На Любешівщині День молоді відзначають масовими гульками в райцентрі, не відстають і по селах району. На жаль, святкування в одному з сіл, розташованому біля кордону з Білоруссю, взагалі прогриміло шокуючою подією.

Шістнадцятирічна Настя (ім'я з етичних міркувань змінено) того року закінчила дев'ятий клас місцевої школи. Просто потанцювати на дискотеці у клубі дівчині видалося нецікаво. Тому, коли знайомі хлопці запропонували їй піти з ними випити вина, охоче погодилася. Була в компанії ще одна дівчина, Рая, тож іти "на хату" Насті не здалося необачним.

Хата була близенько, навпроти клубу. Вона належала бабі одного з хлопців, сімнадцятирічного Федора К., але там ніхто не мешкав. Розпивши кілька пляшок вина, компанія подалася на танці.

Після дискотеки, котра закінчилася близько другої ночі, в тому ж самому складі (четверо юнаків і дві дівчини) вони знову повернулися на старе місце. Цього разу спиртного обіцяла дістати Рая. Принесла пляшку самогону й колоду карт. Пили, розважалися. Потім поділилися на "пари": Рая з Ігорем пішли в кімнату, а Настя з трьома хлопцями зосталася на кухні. Тут усе й почалося. Заводієм був шістнадцятирічний тезка "господаря" хати. Спочатку хлопчак "по-доброму" спонукав дівчину до сексу, а коли вона відмовилась і після погроз, закликав на допомогу приятелів… Мордували нещасну до світанку, усіляко збиткуючись над нею, злягаючись природним і неприродними способами… І що вражає найбільше, "подружка" Рая проявила не просто байдужість до Настиної біди, а ще й виходила з кімнати зі своїм кавалером спостерігати акт насильства. Утім, коли вона з хати десь повіялася, кавалер і сам пристав до ґвалтівників.

А тим часом Настин батько безуспішно шукав дочку, об'їздивши автомобілем усе село. Вже як розвиднилось, натрапив на неї, заплакану, біля клубу. Вона відразу все йому розповіла, назвавши прізвища й імена ґвалтівників. Батько, не гаючись, заявив у міліцію, а дочку відвіз на судово-медичну експертизу.

Того ж дня правоохоронці усіх чотирьох і затримали. Цікаво, що до їхньої компанії потрапив й іноземець - громадянин Білорусі, котрий приїхав погостювати до рідні.

У цій справі відбулося кілька судів, а остаточну крапку поставив апеляційний: заводій компанії Федір Ч. отримав дев'ять років позбавлення волі, двоє його помічників - по вісім, "господар" же хати Федір К. - сім років.

Ігор Славич,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>