Скажений єнот забрів на хутір

Перший у нинішньому році випадок сказу зареєстрований на Ратнівщині, на хуторі Ілиця Самари-Оріхівської сільської ради.

Сергій Макарук почув несамовитий гавкіт собаки. Вийшовши на подвір’я, побачив, що на пса, який був на прив’язі, накинувся єнот. Сергій хотів прогнати його, та той ледь не вкусив, тож господар схопив лопату і вбив нею тварину. Напад єнота на собаку здивував чоловіка, тож про цей випадок повідомив місцевого єгеря та ветеринарів.

Мертвого єнота доставили у Луцьк, де у Волинській регіональній лабораторії держветмедицини встановили, що звір був хворий на сказ, тож довелося приспати і собаку, а також була проведена дезінфекція подвір’я Макаруків і вакцинація псів округи.

Але це ще не все. Справа в тому, що, жаліючи свого собаку, донечка господаря погладила його і кров тварини потрапила їй на руку, на якій була подряпина. Тому дівчинку довелося госпіталізувати у центральну районну лікарню. Там їй зробили щеплення проти сказу. До речі, використана остання вакцина, яка була у лікарні. За інформацією медиків, замовлення на неї залишаються не виконаними. У разі повторних випадків сказу, вакцину будуть шукати по інших районах, де вона ще не використана.

Валентина ПИЛИПЧУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>