Видаляємо мозолі

Найкращий спосіб уникнути мозолів – м’яке і зручне взуття. А для їх знищення народна медицина має у своєму розпорядженні велику кількість засобів, серед яких багато простих, таких, що використовують цілком доступні рослини і медичні препарати.

Часник

Свіжий сік або кашку з розтертої головки часнику використовують для виведення мозолів і бородавок (юнацьких). Бородавки змащувати три рази на день. Мозоль заздалегідь розпарити в содовій воді, а потім прикласти до нього марлю, змочену соком часнику. Процедуру виконувати увечері перед сном; повторити її 12-15 разів.

Цибуля

Свіжим соком цибулі змащувати мозолі і бородавки (юнацькі).

До речі, кашкою зі свіжої цибулі на молоці в медицині Тибету користуються для розм’якшення мозолів.

Сік свіжої картоплі

Сиру картоплю помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Одержану масу перекласти на складену в декілька шарів марлеву серветку завтовшки 0,5-1 см і прибинтувати до ураженої ділянки шкіри. Через дві години картопляну масу зняти і замінити новою. Застосовувати як протизапальний засіб для лікування болючих мозолів.

Лимон

Старовинний кавказький засіб: перед сном розпарити ногу в гарячій воді, потім витерти насухо і прив’язати до мозоля шкірку лимона з невеликою кількістю м’якоті на ній. Краще всього зрізати невеликий окраєць лимона. Протягом 2-5 днів процедуру повторювати, після чого знову добре розпарити ногу і акуратно зняти мозоль.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>