П’ять років буцегарні… за відрізані коси

Нині кримінальні історії практично не сходять з екранів телевізорів і стають реальністю нашого життя. Як, скажімо, ось ця, що розпочалася із банальної пиятики 37-річного жителя села Секунь, що на Старовижівщині, з подружжям односельців. Гулянка затягнулася допізна. А коли наступного ранку Богдан Ярмолюк прийшов до тями, то з’ясував, що з його кишені зникли сто гривень. У душі закипів гнів, і чоловік, прихопивши сокиру, подався до «кривдників». Очевидно, оскаженілі від люті очі сусіда змусили господиню домівки викласти сто гривень власних грошей. «Протверезіє – порозумнішає», – вирішила Тетяна.

Зрадівши такому розвитку подій, Богдан зажадав продовження бенкету. І запросив на нього… Тетяниного чоловіка. Через деякий час жінка кинулася шукати благовірного, проте в хату до односельця її не впустили. Тоді вона розбила вікно. Сварка тривала недовго – згодом уся трійця знову частувалася. Хитра сусідка зуміла забрати в Богдана свої сто гривень. Через трохи за нею і слід прохолов.

Проспавшись, Богдан вдруге згадав про нанесені «образи». «Уб’ю!» – пригрозив, приставивши жінці до горла ніж. Погрози відрізати голову або розпороти живіт не могли не налякати бідолашну. Але виконувати їх не поспішав. Почав бити Тетяну руками і ногами, викручував пальці, поранив їй ногу та обличчя, намагався навіть виколювати очі. Але й цього йому видалось замало. Вхопив нещасну за волосся і відрізав його. А потім наказав вийти оголеною надвір. Його жорстокість не мала меж, навіть коли жінка втратила свідомість.

На що сподівався бузувір, коли чинив це жахіття, зрозуміти важко. Не зупинило його й те, що на момент скоєння злочину вже мав непогашену судимість – він був покараний умовно на чотири роки позбавлення волі. Отож, сів за грати – нині йому доведеться провести у буцегарні п’ять років, сплатити 7 тисяч гривень потерпілій за заподіяну моральну шкоду і 970 гривень – за матеріальні збитки. От і виходить, як у добре відомій байці, «катюзі – по заслузі».

Валерія ДМИТРУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>