Жінка без рук стала мамою

П’ятого березня тернопільські медики прийняли пологи у 29-річної Віри Фещук із села Залісці Шумського району. Донька у жінки, яка від народження не має рук, з’явилася на світ здоровенькою. Вага немовляти – 3,2 кг, зріст – 51 см.

Віру Фещук, про яку «Вісник» уже писав, доля не балувала: наймолодша дитина у простій селянській родині народилася без рук. Та й ніжки були одна коротша за другу. Однак, щойно зіп’явшись на ноги, Віра навчилася робити ними геть усе – прасувати, чистити картоплю, поратися на городі, вишивати. До школи дівчинка не ходила, вчителі відвідували її вдома, не перестаючи дивуватись каліграфічному почерку дитини.

Одне із захоплень, яке Віра вподобала в юності, – візаж. Ногами підмальовувала спочатку лише себе, а згодом стала робити макіяж подругам і знайомим. Дівчину запросили до Києва, де вона показала майстер-клас з візажу.

Торік у жовтні Віра вийшла заміж за односельця Петра Омельчука, з яким зустрічалася п’ять років. Трохи молодший від неї, хлопець підкорив її своєю чуйністю і надійністю. Коли народилася Евелінка – так пара вирішила назвати донечку – Петро саме був у Києві, куди їздить на заробітки. Але під час виписки тато вже вітав своїх дівчат. Про донечку, до речі, молодята і мріяли.

Світлана Клос,

м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>