У Луцьку буде «звукова скульптура»

Унікальний музичний інструмент, якому немає аналогів в Україні і у всій Східній Європі, з’явиться в Луцьку вже у травні цього року. Його представлять на Міжнародному джазовому фестивалі «Музичні діалоги 2012» у рамках українсько-англійського проекту «Chime». За словами координатора дійства Олени Хаджиоглової, «звукову скульптуру» (конструкцію із алюмінієвих трубок та дерев’яних основ) встановлять на території Луцького замку, де вона і залишиться. Зіграти на цьому музичному інструменті зможуть не лише професійні музиканти, а й люди, які не мають музичної освіти. Інструмент налаштований так, що, аби створити музику, варто взяти до рук спеціальну дерев’яну паличку і ритмічно вдарити по ньому. Також співкоординатор проекту Джулі Уорд додала, що «звукова скульптура» є результатом багаторічних експериментальних досліджень її чоловіка – музиканта Патріка Бартона. Він разом із шістьма іншими англійськими музикантами сконструюють цей інструмент у Луцьку.

Проект передбачає проведення безкоштовних майстер-класів, під час яких усіх бажаючих навчать як виготовляти «звукові скульптури», так і правильно грати на них.

Марія МАРТИНЮК, м. Луцьк

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>