Настій шипшини треба пити через соломку

Ніхто б і не подумав, що ця напрочуд корисна рослина у вигляді настою може попсувати емаль зубів. Крім того, варто знати, що й денна норма споживання шипшини не повинна перевищувати 5-10 ягідок. Якщо дотримуватися цих застережень, то вона стане нашим першим помічником. Особливо напровесні, коли організму не вистачає вітамінів. Адже у шипшини аскорбінової кислоти у 10 разів більше, ніж у чорній смородині, і у 50 – ніж у лимонах. До того ж, у висушених плодах вітамін С зберігається протягом двох років!

Настій плодів готують кількома способами. Сухі ягоди подрібнюють, не розбиваючи зерен, заливають окропом, кип’ятять 10 хвилин, настоюють, утепливши, упродовж двох годин. Вживати по півсклянки два рази на день. З медом цінність напою зростає. Але такий напій треба ретельно проціджувати, аби не потрапили до нього волоски, що спричиняють подразнення слизової оболонки травного тракту.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>