Дівчат називають Весна чи Береза

Ми звикли чути, як батьки окликають Світлан, Наталок, Романів, Сергіїв, Ігорів… А от про що подумаєте, вловивши на вулиці фразу: «Весно, додому!» Виявляється, не про пору року йдеться. Бо навіть з таким йменням живуть у нас дівчатка!

Як розповіла начальник відділу правової допомоги Департаменту у справах громадянського стану громадян Укрдержреєстру Олена Завгородня, сьогодні серед найпопулярніших чоловічих імен – Денис, Дмитро, Артем, Богдан, Данило, жіночих – Дарія, Анастасія, Ангеліна, Софія, Христина. Вже давно їм не конкуренти Оксани, Наталії, Івани та Анатолії.

Чимало українців тепер обирають для дітей закордонні імена. Модними також є псевдоніми зірок шоу-бізнесу, ймення героїв казок та історичних постатей. Так з’являються у метриках записи: Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Вінчі, Принц, Ассія, Жасмин, Алсу, Мадонна, Ауріка, Тіна, Ізумруда, Золушка (російською мовою), Шахерезада… Поодиноко записують синів Аристархами та Амфілохіями, доньок – Варварами та Глафірами. Навіть реєструють дівчаток з іменами Радість, Росіяна, Весна, Береза та Калина!

Що ж, закон того не забороняє. Хочеш – Ісусом назви, хочеш – Космосом. Можна навіть дати дитині подвійне ім’я. Головне, попереджають спеціалісти, аби воно не складалося із ще більшої кількості частин. Бо навіть потрійне вже не зареєструють.

Наталія КРАВЧУК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>