У Луцьку розмалюють чотириметрову писанку

В обласному центрі на Волині стартував розпис рекордної в Україні писанки в рамках Всеукраїнського проекту «Парад вишиванок 2012», фінальна частина якого відбудеться у Києві під час святкування Дня незалежності. Перші мазки на чотириметровому яйці, виготовленому з вуглеволокна на авіазаводі імені Антонова, зробив лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка. Він є художнім куратором проекту, і провів у Луцьку прес-конференцію разом з головою оргкомітету «Параду вишиванок» Ігорем Добруцьким.

Зокрема стало відомо, що кожен з обласних центрів підготує свою писанку з притаманними регіонам орнаментами. На День незалежності усі 24 міста представлятимуть свої роботи на конкурсі «Диво-писанок». Ще одне яйце, розмальоване відомими людьми та зірками шоу-бізнесу, буде поза конкурсом. А місто-переможець отримає від організаторів премію розміром 100 тисяч гривень й імпровізований перехідний кубок у вигляді золотого яйця. Луцьку писанку почали розмальовувати першою в Україні у приміщенні гіпермаркету «Нова лінія», адміністрація якого надала не тільки площу, а й спонсорську допомогу. Пересічні лучани та гості міста зможуть побачити диво-витвір волинських митців – його встановлять на другий день Великодніх свят на центральному майдані Луцька. Тут писанка простоїть 40 днів.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>