Священики йдуть до в’язнів

Четверо із п’яти засуджених сповідують православ’я та є прихильниками Української Православної Церкви, – повідомили в управлінні державної пенітенціарної служби України у Волинській області (в минулому – це управління державного департаменту України з питань виконання покарань). Тож ще 2006 року між цією структурою та Волинською єпархією УПЦ була укладена угода про співпрацю. Днями вона була поновлена. Її підписали митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та начальник управління державної пенітенціарної служби на Волині Олександр Герасимчук. За роки співпраці в Цуманській колонії споруджено храм на честь святителя Миколи Чудотворця, у Маневицькій, Ковельській та Луцькому слідчому ізоляторі діють молитовні кімнати.

– Приємно, що у червні минулого року в Луцькому СІЗО та Цуманській колонії побували мощі святої Анастасії Узорішительниці, до яких прикладалися засуджені, – сказав заступник начальника управління Юрій Безушкевич. – В цьому ж закладі відбулося перше вінчання.

Марія ДУБУК, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>