В Козин через п’ятнадцять років вернулася “Казка”

Ніхто не звертав уваги на холодний дощ, яким прощалася того дня з усіма люта зима. Під парасолями, з дітками на руках жителі села Козин, що в Рожищенському районі, поспішали до дитячого садочка "Казка". Всі йшли на свято, бо саме святом для місцевих жителів було урочисте відкриття їх дошкільного навчального закладу, який понад 10 літ був пусткою.

За те, що сьогодні 17 діток мають можливість бавитися та вивчати перші букви у просторому, теплому, затишному садочку всі насамперед дякують сільському голові Рудко-Козинської сільської ради (до якої належить і Козин) Миколі Яцюку. А він, у свою чергу, вдячний за мудру пораду голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу, бо коли у 2010 році постало питання куди вкласти кошти: у будівництво спортивного залу чи відновлення роботи дошкільного закладу, Володимир Іванович сказав, що краще дати друге життя дитсадку. І закипіла робота. За кілька місяців із сірого, порожнього приміщення, яке навіть встигло побувати магазином, зробили справді казку. Осторонь не стояв ніхто: батьки, вихователі, керівник місцевого господарства, безробітні, які були направлені на громадські роботи від центру зайнятості. Всі старанно трудилися, аби швидше завершити ремонт і зняти замок із дверей.

Нині "Казка" сяє яскравими барвами. Затишно в ігровому залі, спальні. Деякі меблі привезли з Рудко-Козинського дошкільного закладу, куди свого часу їх віддали на збереження. Таки вірили люди, що садочок оживе. Запрошене керівництво було щедрим на теплі слова й подарунки. Володимир Войтович відзначив, що їхній голова один з кращих керманичів громади. Він вручив завідуючій Валентині Оніщенко п'ять тисяч гривень на потреби очолюваного нею закладу та іграшки. Керівництво Рожищенського району презентувало телевізор, а відділ освіти - музичний центр. Очільник місцевого господарства "Зоря" Микола Шпак, аби малеча росла здоровою, замовив для них шведську стінку. Не з порожніми руками завітали на відкриття і земляки: головний редактор "Вісника+К" Євген Хотимчук, який народився у сусідній Рудці-Козинській, та директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук. Тут вони знають кожну вуличку, кожного господаря, а отже й маленьких вихованців. Раїса Євгенівна колись була головою згаданої сільської ради і вперше відкривала цей дитсадок. А тепер і вдруге побувала на новосіллі.

- Дякуємо всім, хто допомагав нам відновлювати садочок, у якому, сподіваюсь, виховаємо не одне покоління козинців. Тож нехай Бог дає вам сили та здоров'я творити й далі добрі діла, - побажала завідуюча Валентина Оніщенко.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

 

Сільський голова Микола ЯЦЮК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>