Затримали рабовласників

Працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС області затримали подружжя закарпатців та їхнього 25-річного сина, які на теренах нашої області фактично стали рабовласниками. Сімейство оселилося неподалік Нововолинська, де орендувало приватний будинок. Поруч у напіврозваленому сараї мешкали восьмеро чоловіків віком від 25 до 60 років. Вони щодня виходили на роботу на одне зі сміттєзвалищ, збирали там склотару, картон, пластик. Усе це їхні господарі потім здавали на переробні підприємства. Робітники ж мешкали в жахливих умовах і отримували за труди лише харчі та 150 грамів горілки щодня. «Роботодавці» вдягали чоловіків у речі, які ті самі знаходили на смітниках.

Як розповів начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС області Петро Шпига, на Волині «підприємлива» родина діяла близько року. Люди, які працювали на неї, мають проблеми як з фізичним, так і з психічним здоров’ям. Трьох із них госпіталізували одразу після визволення. Декого уже тривалий час розшукують рідні.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>