Чи чекати весняної повені?

У зв’язку із потеплінням, яке прийшло на Волинь наприкінці минулого тижня, традиційно у наступ на людські городи та помешкання пішли талі води. Піку перша відлига цього року досягла 24 лютого, коли до справи довелося братися екстреним службам. За інформацією центру пропаганди УМНС в області, еменесники Ратнівщини та Камінь-Каширщини врятували від підтоплення два приватних господарства, відкачавши понад 670 метрів кубічних води. У Луцьку бійці МНС відпомпували воду із затопленого підвалу житлового будинку на вулиці Городоцькій, обклали прилеглу територію мішками з піском та прорили канали для відведення води. У Нововолинську 130 кубометрів води викачали з підвалу дитсадка №4.

Проте, попередні прогнози МНС не такі вже й песимістичні, адже до третьої декади березня потепління й похолодання чергуватимуться, тож сніговий покрив сходитиме поступово. Підтоплення річковими водами господарських об’єктів, прирічкових населених пунктів на Волині можливе на річці Прип’ять та її притоках у Луцьку та Любешівському районі. При найгіршому сценарії розвитку подій від нього постраждає 2% території області.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>