Пільгова пенсія «не світить»

З 30 грудня 1980 по 23 грудня 2002 року я працював на вантажному автопідприємстві слюсарем з ремонту автомобілів, зайнятим ремонтом паливної системи, яка працює на етиловому бензині. Скажіть, будь ласка, чи маю я право виходу на пільгову пенсію в 55 років? І чи правда, що до січня 1992 року не треба було проводити атестацію робочих місць, які дають право виходу на пільгову пенсію».

М. Касянюк,

м. Нововолинськ

 

За роз’ясненням ми звернулися до заступника начальника головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Марії Ковалюк:

– Для виникнення права на пенсію за віком на пільгових умовах професія або робота повинна бути передбачена спеціальним Списком №2, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Крім цього, з 01.01.1992 року право на пільгове пенсійне забезпечення визначається при умові атестації робочого місця.

Встановлено, що загальний страховий стаж Касянюка М.Д. станом на 31.12.2011 р. – 34 роки 4 місяці 13 днів. З них стаж роботи на ліквідованому підприємстві ВАТ «Нововолинське АТП 10763» на посаді слюсаря з ремонту автомобілів, зайнятим ремонтом паливної апаратури, що працює на етиловому бензині, – 21 рік 2 місяці 25 днів.

Детально вивчивши Список №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення, що затверджено постановою Кабінету Міністрів СРСР від 26.01.1991 р. №10, з’ясовано, що згадана посада ним не передбачена.

Також при проведенні перевірки документів зазначеного підприємства, які передані на зберігання в міський архів, встановлено, що накази про атестацію робочих місць по Нововолинському АТП №10763 на зберігання в архів не передавались.

Тому права на пільгове пенсійне забезпечення Касянюк М.Д. не має.

Підготувала Інна Власюк

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>