Гігантські гарбузи з любешівщини

Підбито підсумок конкурсу, оголошеного «Книгою рекордів Волині» на вирощення найбільшого гарбуза у 2011 році. Переможцем визнано кормову диню сорту Гігант Діла, вагою 90 кілограмів 500 грамів, яку виростила мешканка Любешова Ольга Солошик.

Прошу в Ольги Назарівни поділитися секретами вирощування величезних гарбузів:

– Використовувала насіння всесвітньо відомого сорту Гігант Діла, який славиться величезними плодами. Мій гарбуз виріс із насіння минулорічної волинської рекордсменки, яку виростив завзятий городник Григорій Абрамович із села Люб’язь Любешівського району.

Друге місце на конкурсі зайняла кормова диня вагою 83 кілограми цього господаря.

– Не жалієте тепер, що дали насіння конкурентам, які вас випередили? – цікавлюсь у Григорія Миколайовича.

– Ніскільки! – чую відразу у відповідь. – У Любешові взагалі-то кращі землі, ніж наша піщана у Люб’язі. Мені приємно, що Любешівщина стала своєрідною батьківщиною рекордних гарбузів на Волині, хоча і знаходиться на півночі області.

Шкода, що так ніхто й не відгукнувся із волинських меценатів виділити премію для переможців конкурсу. Хоч це ще не пізно зробити й тепер. Наші сусіди, житомиряни, приміром, також проводили конкурс на найбільшого гарбуза. Як повідомив центральний канал українського телебачення, «рекордним виявився плід вагою 40 кілограмів». Тобто більше ніж удвічі менший від волинського рекордсмена.

Петро КРАВЧУК,

автор «Книги рекордів Волині»,

смт Любешів

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>