Трійня народилась у 72-річного діда

Хоча Виноградівський район славиться двійнями і навіть трійнями, майже рік тому, у квітні, всю Україну вразила новина: на Закарпатті 35-річна жінка народила трійню, а батькові немовлят минуло… 72 роки. Що цікаво, чоловік раніше ніколи не мав дітей!

 

Ще перед зустріччю з цією жінкою знала, що вона до немовлят сама виховувала трьох дітей. Тому й прийшла думка: можливо, жінка зійшлась із пенсіонером, аби мати якусь підтримку? Та коли завітала у Виноградів до Тетяни Довгий, дізналась, що 72-річний Дмитро у її квартирі не живе і заміж її не кликав. «Він лиш приходить періодично», – посміхнулась.

У трьох крихітних кімнатках, де й розвернутися ніде, Тетяна тулиться із шістьма дітьми. Біля кожної стіни ліжечка, візочки, старенькі крісла – словом, простенькі меблі, певно, ще з радянських часів. Чи не єдиною розкішшю у цій багатодітній сім’ї є комп’ютер.

– З першим чоловіком я розійшлась, – неохоче розповідає жінка, – батьків нема, ніхто не помагає, лиш дочка Таня, – кивнула на чотирнадцятилітню дівчинку, яка тримала на руках маля. – Вона як не в школі, то дітей глядить. Двоє менших, чотирирічний Митер і трирічний Августин, у садочку. Тяжко, бо трійня мала ще, Юркові і двом дівочкам, Саші та Василинці, і року нема. Одна зараз з температурою, другенька – в лікарні. То він (тобто Дмитро – авт.) у головного нейрохірурга на прийомі був, бо з дитиною дуже великі проблеми, розвинувся менінгіт, росте голова. Я не мала як, він ходив до влади, бо чули, що тут одним няню найняли, а нам лиш п’ятсот гривень дали, перед Новим роком три торбинки з цукерками принесли. Добре, що держава гроші на дітей платить.

– А батько трійні допомагає вам?

– Нєт, мушу сама давати раду, – зітхнула Тетяна. – Пенсію не дає, не помагає… Ще до малих то жили, то не жили. Ми давно знаємося. То такоє…

Як каже Тетяна, з пологового будинку, як і годиться, 72-річний батько свою трійню забрав. Проте узаконювати стосунки з їх матір’ю чомусь не поспішає.

– Ще до народження казав, що зійдемося, бо дітей раніше не мав, а тепер ці теми не починає. Якщо хочете про дітей писати, то пишіть. А про то – не хочу, – Тетяна відмовляється говорити про стосунки із чоловіком, старшим від неї на 37 років. Пояснює, що в газетах та в Інтернеті прочитала про себе багато бруду: – Розвели сплєтні, понаписували всяке. Одна журналістка приїхала, мене вдома не застала, фотографувала квартиру, сама понапридумувала…

Як сказала Тетяна, розповідати газетам про своє життя Дмитро теж не має бажання. З ним ми не змогли зустрітися – у той день поїхав у Мукачеве відвідати маленьку Сашу. І хоча жінка переконує, що чоловік їй не допомагає, все ж він і в лікарню до дитини їздить, і до місцевої влади ходить добиватися справедливості… Але, як то кажуть, чужа сім’я – темний ліс.

***

До речі, на Закарпатті чи не найчастіше в Україні народжуються трійні. Зокрема, на Виноградівщині є десять родин, де виховуються трійні (три – у місті, сім – у районі). Як повідомили нам у Виноградівській райдержадміністрації, одній родині придбали будинок, двом було надано молодіжний кредит, іншим – грошову допомогу. Зазвичай до Дня сім’ї, на свято Миколая ці сім’ї відвідують з подарунками. Трійню Тетяни Довгий, зокрема, забезпечили харчуванням за державний кошт, надали грошову допомогу, також посприяли у лікуванні хворої дівчинки. Словом, як зазначили місцеві чиновники, якщо родини зверталися по допомогу, то влада нікому не відмовила.

Олена ПАВЛЮК,

Закарпатська область

Тетяна Довгий самотужки виховує шість дітей

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>