Будинок став листівкою

Мукачівець Міклош Матл оригінально розмалював свій будинок. Він став одним з переможців у конкурсі, який оголосила міська рада, на краще новорічне оформлення своєї оселі.

Фасад, розмірами 11х5 метрів, став полотном, на якому зображений зимовий пейзаж. Як зізнається господар, ідею побачив під час перебування у Фінляндії.

– Вирішив собі зробити щось подібне. Щоб уникнути непорозумінь, отримав спеціальний дозвіл у відділі архітектури, і разом зі своїм колегою, Петром Борковським, взялися за реалізацію, – розповідає Міклош. – Звернулися до одного з мукачівських будмаркетів по спонсорську допомогу, але, як часто буває, в останній момент нам відмовили. Тоді ми зайшли у найближчий будівельний магазин, розповіли про ідею, і нам продали за собівартістю чотири відра фарби. До роботи ми приступили о 20-й годині вечора і працювали до 3-ї ранку, поки не змерзли. За наступні півдня «листівка» була готова. Ми не професійні художники, просто прийшло натхнення – і зробили це на одному диханні. Шкода, що не можна замалювати вікна, тоді було би набагато ефектніше.

Коли потепліє, чоловік планує переробити фасад, а поки біля нього фотографуються всі охочі.

Перед конкурсом влада обіцяла переможцю 500 і 1000 гривень відповідно до номінації. Та поки з винагородою за перемогу чоловіка попросили почекати. Мовляв, зараз «криза», а гроші дадуть пізніше. Він не дуже тим переймається, а тішиться, що азарт допоміг створити таку красу.

Ольга ПАВЛІЮК,

Закарпатська область

 

 

  •  
Comments:

Один коментар до Будинок став листівкою

  1. клас! треба всім так свої будинки розмальвувати, буде краса!!!!!!!!!!!!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>