Пожежі у морози

Серед зими залишився без даху над головою житель Заболоття, що на Ратнівщині, Сергій Дмитрук. Та найбільша біда, що у вогні загинула його мама Галина, 1956 року народження. Ліквідувати пожежу не змогли навіть вогнеборці, які прибули із Заболоття та Ратного. Хоч перша із трьох пожежних автомашин приїхала на місце події майже відразу після повідомлення. Крім того, що вогонь уже вирував на повну силу, великий мороз вносив свої корективи – у насосах замерзала вода і не було достатнього напору. Пожежники мусили розігрівати насоси паяльними лампами. Будинок згорів дотла.

А на Маневиччині у суботу горіли аж чотири житлові будинки. Якщо у трьох випадках значних збитків вдалося уникнути, то у селі Матейки дерев’яна оселя знищена повністю. Шестеро осіб (четверо дорослих і двоє дітей віком три з половиною і півтора року) залишилися без власного даху над головою. Погорільці знайшли притулок у будинку сусіда, який нині мешкає у Луцьку. Жителі Матейок та навколишніх сіл розпочали збір коштів для будівництва нової оселі.

Алла БУБНЮК,

Валентина ПИЛИПЧУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>