Мороз відправляє дорослих у лікарні, а дітей на канікули

Наприкінці минулого тижня на Волинь прийшли сильні морози – до 20 градусів і нижче. Погода почала вносити корективи у звичне життя людей. Особливу загрозу холод несе одиноким старим людям у сільській місцевості та безхатченкам у містах. За останній тиждень з обмороженнями верхніх та нижніх кінцівок різного ступеня до лікарень звернулися близько півтора десятка волинян. А ось у селі Великий Обзир Камінь-Каширського району 46-річний чоловік загинув від переохолодження. Олександра вранці знайшли сусіди. Він лежав неподалік будинку – не дійшов до своєї оселі декілька метрів. У крові чоловіка виявили алкоголь. До речі, більшість тих, хто потрапляє до лікарень, мають пристрасть до спиртного.

Також, як відзначають у волинському Центрі пропаганди МНС України, в області значно почастішали випадки пожеж через несправність пічного опалення. Одна з них призвела до загибелі 77-річної пенсіонерки у Камінь-Каширському районі. Нині працівники МНС спільно з представниками сільських громад роблять побудникові обходи й проводять інструктаж щодо правильного поводження з пічним опаленням.

Починаючи з минулої п’ятниці, на Волині почали діяти тимчасові пункти обігріву МНС. Всього їх функціонує 17. Менше ніж за тиждень їхніми послугами скористалися понад тисяча волинян. У наметах, які розгорнули рятувальники, можна зігрітися, скуштувати гарячого чаю та каші, й, навіть, переночувати. Продукти для пунктів обігріву закуплені за кошти МНС та органів місцевої влади.

А ось дітлахам тріскучі морози принесли додаткові канікули. Луцький міський голова Микола Романюк підписав розпорядження про призупинення навчання у школах обласного центру: з 30 січня по 4 лютого для початкових класів і з 31 січня по 4 лютого – для середніх та старших. На момент підготовки номера у друк, додаткові канікули отримали майже всі школи області.

Як розповіли у Волинському гідрометеорологічному центрі, «пікові» холоди на Волині припадуть на 2-3 лютого. Температура коливатиметься у межах 20-25 градусів морозу і аж до мінус 28 при проясненнях. У вихідні холоди утримаються, але стануть лагіднішими. Очікуються опади, вітер і хуртовини.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>