Гранітний кар’єр у лісі

Досить скоро в області може з’явитися перший гранітний кар’єр. Видобуватимуть цінний будматеріал поблизу села Мала Осниця Маневицького району. Як розповів голова райдержадміністрації Микола Миронюк, нині відбувається погодження дозвільних документів. Схвалити проект має Кабінет міністрів України. Розробка кар’єру планується на території Колківського держлісгоспу. Для цього доведеться знести 46 гектарів лісових насаджень. Спеціальна комісія Маневицької райдержадміністрації розглядала це питання. Вирішено, що майбутній орендар земельної ділянки і розробник кар’єру має сплатити Колківському держлісгоспу компенсацію втрат у господарській діяльності на суму понад 6 мільйонів гривень. Відійде лісгоспу й уся зрізана деревина.

– Будівництво кар’єру – не питання сьогоднішнього дня, але хороша перспектива на найближчий час. Дослідження показали, що ми маємо гарні поклади каменю. Також будуть створені додаткові робочі місця у районі, – зазначив Микола Миронюк.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>