Для дітей-сиріт – 227 тисяч гривень

У кінотеатрі «Промінь», що в Луцьку, минулого тижня відбувся Різдвяний благодійний концерт для дітей-сиріт, який Волинська єпархія Української Православної Церкви проводить вже 18 рік поспіль. Митрополит Луцький та Волинський Ніфонт розповів, що на першому концерті у 1995 році вдалося отримати 1700 гривень, а цьогоріч – аж 227 тисяч!

Лишень у залі кінотеатру глядачі пожертвували 94 тисячі гривень. Понад сто тисяч зібрали священики єпархії у храмах, де вони служать. Кошти, приносили і окремі благодійники. Зібрані гроші розподілили між сиротинцями. Волинське обласне відділення дитячого фонду отримало 94 тисячі гривень, Луцький будинок дитини, Володимир-Волинська школа інтернат для дітей-сиріт та Ківерцівський дитбудинок «Сонечко» – по 10 тисяч, Головнянська школа-інтернат – 15, Люблінецька школа-інтернат – 12, навчально-реабілітаційний центр Луцька та Волинське відділення Червоного Хреста – по вісім, на Волинську духовну семінарію, де також навчаються діти-сироти, виділили 60 тисяч гривень. Кошти від жертводавців у єпархію надходять і далі. Як сказав митрополит Ніфонт, вони будуть спрямовані обездоленим маленьким волинянам до Дня захисту дітей – 1 червня.

А благодійний концерт запам’ятався не тільки рекордною сумою зібраних грошей, але й цікавим сценарієм, а ще вперше виступив Волинський народний хор та гості з Києва.

Марія ДУБУК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>