Зниклий пам’ятник Шевченку знайшли через… Інтернет

Мабуть, якби на Львівщині зник пам’ятник Леніну, ніхто б особливо й уваги не звернув. А так однієї погожої літньої ночі у селі Сопошин Жовківського району не стало… Шевченка! Півроку люди шукали свого Кобзаря. Й врешті він об’явився в Інтернеті.

Згаданий постамент з 1971 року височів на території колишнього колгоспу імені Тараса Шевченка в Сопошині. Після його розпаду майно господарського двору передали інвестору – ПП «Клен». Колгоспне добро розпаювали. Землю з Шевченком викупив один підприємець. Він і вирішив розпорядитися монументом на свій розсуд – мовляв, це вже його власність. Думку людей (щодо демонтажу пам’ятника) ніхто не питав.

Селяни вдарили на сполох. Вони не втрачали надії, що їхній Шевченко таки знайдеться. І ось випадково онук однієї селянки натрапив в Інтернеті на світлину й покликав до монітора бабусю зі словами: «Ось наш Шевченко!» Й справді, на екрані красувався постамент (правда, вже позолочений) із Сопошина – він з нагоди 20-річного ювілею Незалежності України був встановлений у Новодністровську Чернівецької області!

Як виявилося, сопошинський підприємець доводиться тестем колишньому меру Новодністровська (саме він подарував постамент своєму місту). Юридично до бізнесмена претензій нема. Але як же моральний бік цієї історії?

Світлана РІДНА,

Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>